Fullcolour of tweekleurig?

Met het realiseren van je huisstijl zul je ook een vertaalslag moeten maken naar je website. Heb je een kleurrijk logo dan kun je alle kleuren overzetten naar je website lay-out en een regenboog aan typografische stijlen. En andere optie is bijvoorbeeld twee contrastrijke kleuren nemen uit je logo en die gebruiken op je site. Neem twee kleuren die redelijk onderscheidend zijn van elkaar. Verder kun je van die twee kleuren een tint gebruiken om items op een ondergrond te plaatsen. Belangrijk is dat je voor rust, consistentie en harmonie zorgt. Kleurgebruik toevoegen aan je site met volle vlakken en opvallende headings is een optie. Je kunt ook de typografie rust en ingetogen houden en vooral het fullcolour fotowerk voor je laten spreken. Of kies je voor  smaakvolle zwart-wit fotografie met mogelijk daarin een tint verwerkt van je huisstijlkleuren. Houd een advies voor ogen, ook hier geldt: overdaad schaadt.

Enkele tips mbt kleurgebruik:

  • Bodytekst leest het beste in zwart/donkerblauw/bruin of grijs.
  • Wees terughoudend met te lichte kleuren. Bij lichtval op je monitor valt het weg en onder kunstlicht is het ook slecht leesbaar.
  • Men leest niet graag van een monitor, maar is het een lange tekst dan is zwarte tekst op wit minder vermoeiend lezen, dan witte tekst in zwart.
  • Heb je een hyperlink in de tekst staan, zorg dat deze opvalt met misschien een kleurtje ipv een hover-lijntje.
  • Geef je H1 (heading) een opvallende kleur, kies voor de overige headings bij voorkeur een wat ingetogener kleurpalet.

Kleuren bepalen en omzetten

  • Online kleuren worden veelal aangegeven met een # hexadecimaal codering. Heb je van je huisstijl de CMYK-waarden en wil je die omzetten naar Hexadecimaal? Gebruik dan deze handige site>> www.ginifab.com
  • Met Kleurenmenger is het creëren van harmonieuze kleuren heel gemakkelijk. Kies twee kleuren en laat de tussenliggende waarden uitrekenen. Zo creeer je een mooi samenhangend palet >> kleuren.websitezelfbeheren.nl
  • Een reuze handige online kleurenencyclopedieencycolorpedia.nl