Categorieën en tags goed gebruiken voor een betere vindbaarheid

In WordPress heb je de mogelijkheid om je Blog op te bouwen in categorieën en tags. Zie het als de inhoudsopgave van je boek. Zo kun je makkelijker je blog structuur geven en je websitebezoeker vindt sneller de artikelen die voor hem of haar interessant zijn.Daarnaast is het gebruik van categorieën en tags goed voor een betere SEO, de zoekmachines begrijpen beter de structuur en inhoud van je site.

Categorieën

In het begin kan het wat verwarrend zijn hoe je ze moet gebruiken, maar het is eenvoudig in het gebruik wanneer het eenmaal is uitgelegd. Een categorie geeft een hoofdthema aan een aantal berichten/posts. Bijvoorbeeld: jouw blog gaat over ‘Travel’ en ‘Food’, dit zijn categorieën. De categorie Food kun je onderverdelen in sub-categorieën zoals: dining, healty en BBQ. Categorieën zijn dus hiërarchisch.

Tags

Tags ken je toe als kenmerken voor een individueel bericht. Een bericht over het grillen van vlees binnen de categorie BBQ kan bijv. als tags meekrijgen: meat, well done, steak, pork, enz. Probeer per bericht zo uniek mogelijk te zijn in het gebruikt van je tags. Dat filtert voor je bezoeker het snelst relevante informatie naar boven, dit geldt ook voor de SEO.

Naast het toekennen van tags aan je bericht is het ook goed dat je de ‘uitgelichte afbeelding(en)’ voorziet van Alt-tekst, een titel en tags.

Wanneer je in je ‘bericht-opmaak-venster’ kiest voor ‘Uitgelichte afbeelding instellen’, dan kom je in je Media-bibliotheek. Wanneer je een afbeelding selecteert zie je rechts in je venster ‘Bijlagedetails’. Deze  opties worden vaak leeggelaten, maar wanneer je ze invult levert dit zeker betere SEO resultaten op.

Mijn voorkeur voor een plugin die al deze instellingen voor een betere SEO tot kinderspel maakt is Yoast. Kom je er niet uit, ik help je graag.

wordpress-uitgelichte-afbeelding…..wordpress-bijlage-tags